14 проекта за заваряване, с които да спечелите пари у дома

14 проекта за заваряване, с които да спечелите пари у дома

14 проекта за заваряване, с които да спечелите пари у дома

26-04-2023

Заваряването е универсално умение, което може да се използва за създаване на широка гама от продукти – от скулптури до мебели. Но знаете ли, че с помощта на заваръчните инструменти от Дару и вашия опит, можете да направите допълнителни пари? Точно така, заваръчните проекти могат да бъдат страхотен начин да превърнете страстта си към металообработването в работа, която да ви носи стабилни доходи. С помощта на правилно избраните продукти от Дару и малко въображение можете да превърнете купчина метал в истинско произведение на изкуството. В тази статия ще разгледаме някои от най-интригуващите заваръчни проекти, които можете да направите и продадете, за да печелите пари.

Можете ли наистина да печелите пари от заваряването?

Заваряването е висококвалифициран занаят, който може да бъде много печеливш, ако имате правилните инструменти и техники. За да започнете да заварявате и продавате вашите творения, ще ви трябват няколко ключови уреда. 

Препоръчваме Minarc 150 – здрави, компактни машини за заваряване на прав ток с обмазани електроди и ВИГ заваряване с контактно запалване. Токоизточникът на машините е IGBT инвертор. Той може да работи при големи вариации на захранващото напрежение и е подходящ за работа и със захранване от генератор. Тази машина може да работи с различни електроди и има отлични заваръчни качества. Много добре защитена е от механични удари и прах. Има ключ за обмазани електроди/ ВИГ, т.е. при електродите има по-висок заваръчен ток за по-лесно палене. 

За да печелите пари от вашите заваръчни проекти, ще трябва да ги продавате ефективно. Това може да включва създаване на онлайн магазин или продажба на вашите продукти във физически магазин или работилница. Също така ще трябва да определите подходящото ценообразуване за вашите творения, за да сте сигурни, че печелите.

Идеи за проекти за заваряване, с които можете да изкарате пари

В нашата статия за заваръчни проекти за начинаещи се фокусирахме върху прости проекти, които изискват по-малко умения за заваряване, но в същото време са доста ефектни. Тези идеи са чудесни за започване на бизнес със заваряване и развиване на умения, като достатъчно скоро ще можете да започнете да правите печеливши проекти. Успехът ще дойде много скоро – само трябва да овладеете няколко основни умения, свързани с работата със заваръчни уреди и материали. За да ви помогнем да започнете, от Дару сме подготвили няколко идеи за заваръчни проекти, които могат да ви помогнат да печелите пари от заваряването.

1. Холна Маса

Изработването на маси, табуретки и всякакви мебели е чудесен начин да печелите пари. Ще ви трябват метални тръби или квадратен материал за рамката на масичката за кафе, машина за заваряване и подходящо оборудване за безопасност. За да изглежда по-добре и да се впише в интериора на всеки дом, ще е добре да използвате красив дървен плот. 

Започнете, като изрежете металната тръба или квадратния материал до желаните дължини за рамката на масичката за кафе. Използвайте шкурка, за да изгладите всички грапави ръбове или неравности по металните части. Поставете частите на рамката и ги подравнете правилно. Използвайте скоба, за да държите парчетата заедно, ако е необходимо. С помощта на машината за заваряване, заварете частите заедно. След като сте закрепили всички фуги, завършете заваръчните шевове.

Можете да използвате плот, който е по-малък от рамката, и след като добавите основата за опора да сложите уплътнения вътре в рамката. Можете обаче да направите плота на масата по-голям от стоманена тръбна рамка, да поставите плота върху рамката и да го съедините с няколко болта или винта.

Източник: https://www.youtube.com/watch?v=Oj_T4AK0kSA

Източник: https://www.sohogalleries.net/sydney-art-sculpture/lissajous-70cm-stainless-steel/

2. Метално изкуство

Художествените проекти за заваряване са чудесен начин да изразите своята креативност. Най-хубавото е че можете да използвате метален скрап, за да направите спиращи дъха скулптури. Основната художествена скулптура може да бъде прост проект, но все пак декоративно произведение на изкуството. По принцип можем да разделим металното изкуство на заварени метални скулптури и заварени художествени портрети. Ако решите да правите заваръчни художествени портрети или снимки, ще ви трябват малко повече умения и TIG заваръчен апарат с импулсна опция или управление с педал. Пулсиращо изпомпване ще ви даде този красив цвят на TIG заваряване и нашата препоръка е Minarc Tig 200 EVO с аргонова ръкохватка. Сред предимствата на това устройство са:

  • професионален инверторен аргонов апарат за TIG и ММА заваряване;

  • голям LED дисплей;

  • прецизно HF (високочестотно), безконтактно запалване на дъгата от 5 А;

  • настройване времето за обдухване с газ преди и след дъгата;

  • възможност за регулиране на тока от панела, от разстояние (с „дистанционно”) и от ръкохватката;

  • PFC технология на токоизточника: постига максимално съкращение на енергийните разходи при КПД 99%;

  • отлична работа и с дълъг захранващ кабел (над 100 м);

  • безпроблемна работа при захранване и от генератор;

  • MinarcTig Evo поддържа два заваръчни процеса – ВИГ и РЕД заваряване с всички видове електроди;

  • MLP моделите притежават допълнителна функция Pulse заваряване.

След като усвоите основните техники, можете да създавате зашеметяващи скулптури, които биха могли да паснат на рафтовете на модерна галерия. Освен това можете да украсите вашата работилница или къща и да ги продадете.

3. Парапет от неръждаема стомана

Парапетите са полезни и декоративни елементи, които можете да направите, за да спечелите малко пари. Тръбите от неръждаема стомана ще придадат на парапета елегантен вид, но също така ще го направят много издръжлив, особено ако го инсталирате на открито. Винаги трябва да измервате пространството, където ще бъде монтиран парапетът, и да начертаете план за неговия дизайна. Помислете за дължината, височината и разположението на парапета, както и всички завои или извивки, които може да се наложи да направите.

Ако вашият дизайн включва завои или извивки, използвайте съединители, за да създадете желаната форма. Този проект може да направите с помощта на ВИГ или МИГ заваряване. Най-добрата част за неръждаемата стомана е, че с нея лесно можете да постигнете желания външен вид. След като парапетът е готов, инсталирайте го на желаното място. 

Източник: https://www.yikaizsb.com/wap/news_view.asp?id=38

4. Поставка за кърпи

Организирането на кърпите във вашата баня или кухня може да бъде лесно със заварени по поръчка поставки за кърпи. Има различни дизайни, които могат да включват минимален или модерен промишлен дизайн. Тъй като тези аксесоари се използват в близост до вода, за направата им трябва да използвате неръждаема стомана, за да избегнете корозия.

Използвайки TIG заваряване и неръждаема стомана, можете да получите естетически резултати. Не е нужно да сте професионален заварчик, но основните познания по заваряване ще ви помогнат да постигнете желаните резултати. 

Източник: https://www.youtube.com/watch?v=krAiXLukNTQ

5. Метално огнище

Обичате да прекарвате времето си в двора, в компанията на семейството и приятелите си – няма по-добър проект за вас от огнището. Ако отделите достатъчно време и практика, можете да превърнете огнището в страхотна декорация за градината. Както при другите проекти, има няколко подхода за изграждане на огнище. Ще ви е необходим метален лист за основата, в която да палите огъня, и стоманени тръби, за да създадете рамката, която да държи основата. Заварете металните листове с помощта на МИГ заваряване с инертен газ. Не забравяйте да оставите дренажен отвор на дъното на огнището, за да сте сигурни, че няма да задържа вода, когато вали дъжд, и това да предизвика ръждясване.

Източник: https://www.pdxmonthly.com/home-and-real-estate/2016/03/minimal-steel-fire-pit-built-in-portland

6. Рамки за снимки

Не е нужно да купувате рамки за снимки – винаги можете да ги направите сами и дори да ги продадете и да изкарате пари от тях. С щипка креативност и умения по заваряване можете да създадете красиви рамки, които да красят всеки дом. Ще ви трябват метални материали трион или режещ инструмент.

Измерете металната тръба или лист до желаната дължина за всяка страна на рамката. Използвайте инструмент за рязане, за да отрежете метала до правилната дължина. Използвайте шкурка, за да изгладите всички грапави ръбове или неравности по металните части. Подравнете отделните части, за да оформите рамката и ги закрепете заедно. След като сте закрепили всички елементи, завършете заваръчните шевове. Когато рамката е готова, можете да добавите декоративни елементи, ако желаете. Това може да включва изрезки от метален лист, тел или други украшения.